Psikoloji Danışmanı

Gülen Yunus Anaokulu eğitimcileri olarak bizler çocuklarla iletişim kurmanın tek yolu olan sevgi ile çocukların dünyalarına giriyor, çocuğun yaşantısındaki güçlü değişkenlerin (aile, okul) birbirinden haberdar olmasını, ortak amaç için doğru hareket edilmesini, gidilecek yönün belirlenmesini, çocuğun gelişiminin izlenmesini, ihtiyaçlarının tanınmasını sağlıyoruz.

Rehberlik, okul öncesi döneminde, çocuğun; duygusal, zihinsel, fiziksel, sosyal gelişiminin boyutlarını desteklemek için eğitim sürecinde aktif rol alır. Psikoloji ve eğitim bilimlerinin kesiştiği noktada bulunan rehberlik, insan hayatının tüm evrelerinde ihtiyaç duyulan bir hizmettir. Özellikle çocukluk döneminde, yapılan rehberlik, çocuğun ve ailenin yaşamında büyük etkiye sahiptir.

Uzman Okul Psikoloğumuz, bireysel veli görüşmeleri ile velilerimizin talep ettiği veya ihtiyaç duyduğu zamanlarda, velilerimizle bireysel görüşmeler yapmakta, öğrencilerimizin gelişimleri ve problemleri hakkında anne-babaları bilgilendirerek çocuk yetiştirme konusunda gerekli danışmanlık hizmetini sağlamaktadır. Ayrıca gelişimsel alanlara ilişkin ilgili testler ve ölçümler yapılmaktadır. Veli bilgilendirme bültenleri ile ailelerimizin, çocukları ile daha iyi iletişim kurabilmelerine yardımcı olmaktadır. Anne-baba seminerleri, aylık bilgilendirici bültenler ve gelişim değerlendirmeleri, rehberlik çalışmalarımızın temelini oluşturmaktadır. Rehberlik çalışmalarımızın önemli bir ayağı da evinin güvenli ortamından okul ortamına adım atan çocuk ve ailenin bu ayrılma ve bağımsızlaşma sürecine destek olmaktır. Çocuklar okula alışma sürecinde psikolojik olarak takip edilirken, veliler de düzenli olarak süreç hakkında bilgilendirilir. Bu konuda literatür bilgisini de içeren okul adaptasyonu ve ayrılık kaygısı hususlarında çocuklarımız, okul psikoloğumuz tarafından takip edilmektedir.