Rehberlik

Anaokulumuzda uzman psikologumuz öğretmenlere ve ailelere danışmanlık eder. Sınıflarda bizzat bulunarak her çocuk hakkında gözlemler yapmaktadır. Rehberlik programımızın temel amacı, veli ve öğretmenlerle yakın işbirliği sağlayarak çocuklarımızın olumlu öğrenme deneyimleri yaşamalarına yardımcı olmaktır. Çocuklarımızın sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel alanlarda gelişimlerine, kendilerini tanımalarına, sağlıklı bir öz benlik geliştirmelerine, kendilerine ve başkalarına saygılı olmalarına, sorun çözme becerilerinin gelişimine, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda gelişmelerine yardımcı olmak hedeflenmektedir.

Rehberlik çalışmalarımız çocuklarımızın gelişim değerlendirmesi yapılarak anne-baba görüşmeleri kapsamında başlamaktadır. Anne-baba seminerleri, aylık bilgilendirici bültenler ve bire bir yapılan gelişim değerlendirmeleri rehberlik çalışmalarımızın temelini oluşturmaktadır. Rehberlik çalışmalarımızın önemli bir ayağı da evinin güvenli ortamından okul ortamına adım atan çocuk ve ailenin bu ayrılma ve bağımsızlaşma sürecine destek olmaktır. Çocuklar okula alışma sürecinde psikolojik olarak takip edilirken, veliler de düzenli olarak süreç hakkında bilgilendirilir.